Вход
София
Времето в София 7 o C

Oбщина Берковица подаде проектно предложение за нова социална услуга

Oбщина Берковица подаде проектно предложение за нова социална услуга

на 19.01.2020
18682
0
Oбщина Берковица подаде проектно предложение за нова социална услуга
Автор: ПИК
19.01.2020
0
18682

Община Берковица подаде проектно предложение за „Дневен център за деца и младежи с увреждания – гр. Берковица“ по процедура „Продължаваща подкрепа за деинституционализация на децата и младежите – предоставяне на социални и интегрирани здравно-социални услуги за деца и семейства“, по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” на стойност 923 440 лв. с ДДС, съобщава „Конкурент”.

Социалната услуга ще се предоставя в изцяло обновената сграда по проект „Преустройство, реконструкция и ремонт на съществуващи помещения за изграждане на Дневен център за деца с увреждания в сграда на детско заведение – V детска градина, ж.к.Изгрев – гр. Берковица” по Оперативна програма „Региони в растеж“.

В рамките на 36 месеца Дневния център за деца и младежи с увреждания ще предлага комплекс от социални услуги на 30 потребители на дневна грижа и още над 30 други потребители, които ще получават почасови услуги. Ще осигурява професионална подкрепа и помощ в следните направления: психологична подкрепа и консултации, обучително-възпитателна дейност, двигателна рехабилитация, логопедична терапия, здравни грижи, организация на свободното време и социалните контакти, обучение по методиката на Монтесори и др.

Социалната услуга ще бъде обезпечена с квалифициран персонал от специалисти, които ще организират ежедневието на децата и младежите по индивидуални програми, според възможностите на детето/младежа за придобиване на знания и умения в различните сфери.

Ще се организират и групи за развиване на социални и личностни умения у потребителите, необходими за разгръщане на потенциала им и създаване и поддържане на пълноценни взаимоотношения с околните.

В центъра ще се оказва съдействие и подкрепа на семействата на децата и младежите с увреждания. Ще се осигури хранене и условия за почивка на потребителите. Дневният център ще поддържа връзка с други здравни и социални заведения. Ще се извършва мобилна работа, включваща консултиране и оказване на подкрепа на деца с увреждания и техните родители в домашна среда. За тази цел е предвидено и закупуване на специализирано транспортно средство, което ще осигури и транспортирането на децата и младежите с увреждания от дома им до центъра и обратно, допълниха от управата на Общината.

Сподели:
свързани новини
Обновиха кътовете за игра в детска градина в Берковица (СНИМКА) Обновиха кътовете за игра в детска градина в Берковица (СНИМКА)
С обновени кътове за игра е Детска градина...
на 10.08.2019
Берковица отново получава пари за саниране Берковица отново получава пари за саниране
Берковица е сред 28-те български общини, които имат...
на 12.10.2019
Четири компании искат да ремонтират пътя Берковица-Монтана Четири компании искат да ремонтират пътя Берковица-Монтана
Общо четири оферти са подадени за рехабилитацията на 7 км...
на 16.01.2020
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
За кого ще гласувате при избори днес?
Общо гласували: 34362
архив

След като изпробва в продължение на четири часа рокли в един магазин, млада дама най-сетне възкликва пред продавачката: – Най-после! Ето, вижте, това е точно обратното на онова, което търся!

x
ПЪРВО В ПИК TV: Томислав Дончев захапа Радев: Иска мерки и му ги даваме - какво предизборно има в помощта за хората в кризата?! Уж не харесва какво правим, а после казва, че е правилно (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
x
Най-арогантните знаци в зодиака
x