Вход
София
Времето в София 9 o C

Oбщина Берковица подаде проектно предложение за нова социална услуга

Oбщина Берковица подаде проектно предложение за нова социална услуга

на 19.01.2020
17943
0
Oбщина Берковица подаде проектно предложение за нова социална услуга
Автор: ПИК
19.01.2020
0
17943

Община Берковица подаде проектно предложение за „Дневен център за деца и младежи с увреждания – гр. Берковица“ по процедура „Продължаваща подкрепа за деинституционализация на децата и младежите – предоставяне на социални и интегрирани здравно-социални услуги за деца и семейства“, по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” на стойност 923 440 лв. с ДДС, съобщава „Конкурент”.

Социалната услуга ще се предоставя в изцяло обновената сграда по проект „Преустройство, реконструкция и ремонт на съществуващи помещения за изграждане на Дневен център за деца с увреждания в сграда на детско заведение – V детска градина, ж.к.Изгрев – гр. Берковица” по Оперативна програма „Региони в растеж“.

В рамките на 36 месеца Дневния център за деца и младежи с увреждания ще предлага комплекс от социални услуги на 30 потребители на дневна грижа и още над 30 други потребители, които ще получават почасови услуги. Ще осигурява професионална подкрепа и помощ в следните направления: психологична подкрепа и консултации, обучително-възпитателна дейност, двигателна рехабилитация, логопедична терапия, здравни грижи, организация на свободното време и социалните контакти, обучение по методиката на Монтесори и др.

Социалната услуга ще бъде обезпечена с квалифициран персонал от специалисти, които ще организират ежедневието на децата и младежите по индивидуални програми, според възможностите на детето/младежа за придобиване на знания и умения в различните сфери.

Ще се организират и групи за развиване на социални и личностни умения у потребителите, необходими за разгръщане на потенциала им и създаване и поддържане на пълноценни взаимоотношения с околните.

В центъра ще се оказва съдействие и подкрепа на семействата на децата и младежите с увреждания. Ще се осигури хранене и условия за почивка на потребителите. Дневният център ще поддържа връзка с други здравни и социални заведения. Ще се извършва мобилна работа, включваща консултиране и оказване на подкрепа на деца с увреждания и техните родители в домашна среда. За тази цел е предвидено и закупуване на специализирано транспортно средство, което ще осигури и транспортирането на децата и младежите с увреждания от дома им до центъра и обратно, допълниха от управата на Общината.

Сподели:
свързани новини
Обновиха кътовете за игра в детска градина в Берковица (СНИМКА) Обновиха кътовете за игра в детска градина в Берковица (СНИМКА)
С обновени кътове за игра е Детска градина...
на 10.08.2019
Берковица отново получава пари за саниране Берковица отново получава пари за саниране
Берковица е сред 28-те български общини, които имат...
на 12.10.2019
Четири компании искат да ремонтират пътя Берковица-Монтана Четири компании искат да ремонтират пътя Берковица-Монтана
Общо четири оферти са подадени за рехабилитацията на 7 км...
на 16.01.2020
Последни новини
Най-важното
Според вас кой от изброените лидери на отделните власти работи най-добре?
Общо гласували: 15573
архив

Жената към мъжа: - Къде беше? - На ергенско. - Аха, взехте си някоя кучка и сте я опъвали цяла нощ? - Не, що за глупости говориш! - Ай не се прай, все едно не съм ходила по ергенски партита...

няма нови новини
Днес: 185
hot
най-четени новини в момента
сега
4115
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Ген. Мутафчийски: Нямаме данни за болни от коронавирус на този етап, взели сме необходимите мерки (ОБНОВЕНА)
x
ЗВЕЗДИТЕ ГОВОРЯТ: Господстват скрити сили, сексът трябва да е активен и оригинален
x