Актьорът Пламен Сираков: Аз съм месар

Звезди в тигана

Актьорът Пламен Сираков: Аз съм месар

75304
на 07.08.2013
Актьорът Пламен Сираков: Аз съм месар

Пламен Сираков е роден в столицата на 5 юли 1952 година. Завършва актьорско майсторство във ВИТИЗ "Кръстьо Сарафов" през 1980 г. Започва работа в Драматичния театър във Враца. След това се премества в Националната опера. Участва и в редица български филми, сред които „Мярка за неотклонение“ (1983), „Нощем с белите коне“ (1985), сериалът „Седем часа разлика“ (2011). 

WINBET – Ултра завишени коефициенти за топ спортни събития (18+)

препоръчано

- Господин Сираков, къде ви намирам?

- В момента пътувам с театър „Искри и сезони”. Ние сме на път към Варна. След това сме на Шкорпиловци. Имаме още пет представления по морето. Сега е времето да се ходи на море.  И да се яде риба разбира се.

- Какви видове риба обичате и как да е приготвена тя?

- Например скоро ядох сафрид и то не много едър. За мен това е една от най-хубавите риби в момента.

- И вие готвите чудесно. Разкажете малко повече.

- О, да. Аз живея в Драгалевци и готвя предимно барбекю.

- Кажете някоя тайна за сос за барбекю?

- Всичко е важно, не само соса. Като започнем от скарата, минем през зеленчуците като тиквички и много други. Освен това е важно да престои в марината поне един ден. Тя леко „умъртвява” месото.

- Как подбирате месото за барбекюто?

- Имам една любима месарница. Те имат собствена кланица и съм сигурен какво предлагат. Прекрасно е, когато си взема от там агнешко месо. А ако знаете колко са вкусни агнешки кюфтета и кебапчета...

- Почитател ли сте на сладкото?

- Определено не, много рядко ям такива неща. А и не ми се препоръчва от лекарите.

- Освен барбекю, не правите ли супички? Например през зимата?

- Не. Супите просто не са за мен. Аз съм поне 80% месар.

- Между много от актьорите често се правят кулинарни състезания. Вие участвали ли сте в такива?

- О, едно време се правеха такива и бяха много интересни. Всеки вкъщи правеше по нещо и се събирахме. След това се разполагахме заедно, особено след представление ставаше много весело.

- Съпругата ви какво ви готви?

- Когато жена ми има време приготвя манджички, мусакички, доматени сосове с чушки, със сирене, пълнени чушки, миш-маш. Когато отивам на турне това много ми липсва. Артистът не може да си позволи такива домашни специалитети на път. По това време наблягам повече на салатките и на рибката. Особено, когато сме близо до морето.

- Грехота е да не се яде риба на морето.

- Точно така, това е дар Божи. Все пак на морето е прясна. Идвайки до София, тя не може да се превози без да се замрази. Между другото съм си взел с мен и една въдичка. В следващите дни имам почива във Варна, та с въдицата ще мога да седна на кея и да хвана сладки попчета, с които най-вероятно ще нахраня някоя котка, някоя мацка. Все пак и мацките трябва да папкат.

 

 

 

 

 

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 29 март - Лъвовете се радват на материални успехи, поредната интрига пречи на Скорпионите САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 29 март - Лъвовете се радват на материални успехи, поредната интрига пречи на Скорпионите
ПИК TV x
ПИК TV: Тошко Йорданов: В следващото Народно събрание трябва да оправим тъпотиите в Конституцията ПИК TV: Тошко Йорданов: В следващото Народно събрание трябва да оправим тъпотиите в Конституцията
ново
Днес: 47
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК