Алибегов за скандала с рибай стека от 600 лв.: Човекът си е направил шоуто, знаел е много добре какво яде и колко струва
ПИК с нов канал в Телеграм
Последвайте ни в Google News Showcase
Темата за туризма в България отново набра скоро след полемиката за цените на пържолите в ресторант във Варна. Социалните мрежи са пълни с примери и вечно спорещи за това, което предлага българското Черноморие. Всеки посочва добри или лоши практики.
Ричард Алибегов отговори на въпроса дали наистина е имало намерения да се съди туристът, който разпространи записа със сметка за над 600 лева.
„Ние като асоциация всеки път сме оказвали правна помощ, ще го направим и сега, ако заведението реши да си търси правата по съдебен път. И то заради интервю, което човекът даде 2 дни по-късно, в което казва, че си е направил шоуто, че е знаел много добре какво яде и колко струва”, заяви Ричард Алибегов, председател на Българската асоциация на заведенията.
„Ако има идея да бъде съден, тя ще е само от заведението. Най-вероятно няма да се стигне до съд, но ние бихме оказали правна помощ. Уронваш имиджа на заведение, което е от 20 години и никой не се е оплаквал”, каза Алибегов.
Относно касовата бележка, която се разпространи в интернет, на която е таксуван ледът, Алибегов коментира, че в ресторантьорския бранш има близо 27 000 обекта, и като във всеки бранш има и тук лоши и нелоялни практики. „Това не е извадка за българския ресторантьор. Много от заведенията са на или над европейско ниво”, каза Алибегов.


