ГОРЕЩО
Радев трябва да бъде спрян
ДПС-Ново начало на митинг в защита на стабилността в държавата
Радомир Чолаков: Не произвеждаме достатъчно храна
РАДЕВ АКТИВИРА ДЕЖУРНОТО СИ ПРОКСИ: Имало ли е разследване за корупция срещу Демерджиев, унищожено при назначението му в служебния кабинет?
Даниел Митов: Два влекача са в готовност да изтеглят танкера, блокиран край Ахтопол - не е опасен
ПИК с нов канал в Телеграм
Последвайте ни в Google News Showcase
Джейлян Алиева, Попово
препоръчано
Необходими продукти:
1/2 в.ч. олио
1/2 маргарин
1 яйце (белтъкът в тестото, жълтъкът за намазване)
3 с.л. кисело мляко
1/2 бакпулвер
брашно, колкото поеме
За сиропа:
2 1/2 в.ч. захар
3 в.ч. вода
няколко капки лимон
Начин на приготвяне:
Първо приготвяме сиропа.
После омесваме тестото и го разделяме на две части.
Разточваме с големината на тавата и с помощта на чаша режем кръгчета.
Втората кора се нарязва по същия начин, но в средата правим отвор с капачка на шише и поставяме върху цялото кръгче.
Отгоре в отвора се слагат орехи и се намазва с жълтък.
Печем на 200 градуса. След това се заливат със студен сироп.
Сладкиш със сини сливи
407636
на 02.06.2021
Мъфини с локум и сладко от ягоди
335854
на 16.02.2021
Баница с пиле и извара
97244
на 26.02.2019
Джолан в питка
147557
на 05.06.2018


