BG EN

Американски учени обясниха лошия дъх след ядене на чесън

ШАРЕН СВЯТ

Американски учени обясниха лошия дъх след ядене на чесън

11782
на 18.06.2014
Американски учени обясниха лошия дъх след ядене на чесън
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Учени от Американското химическо дружество публикуваха резултатите от изследване за причините за лошия дъх в устата след ядене на чесън. Експертите го обясняват с химични съединения в хранителния продукт. Учените са стигнали до извода, че на науката засега не са известни методи за борба с проблема, съобщи БТА.

препоръчано

Химиците са установили, че в чесъна се съдържа алил метил дисулфид. Това химично съединение е особено устойчиво и трудно за премахване. Попадайки в кръвта, то дълго време циркулира в организма, придава на дъха, а също на течностите и субстанциите, отделяни от тялото, специфичен неприятен мирис. Според учените миенето на зъбите и използването на освежители на дъха са само временна мярка, но не премахват причината за чесновия мирис.

В изследването не се уточнява след колко време алил метил дисулфидът напълно се извежда от организма. Според изследване на учени от университета на Охайо от 2010 година миризмата на чесън отчасти се неутрализира, когато се пие чаша мляко.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за Деня на студентите: Стрелецът да внимава с щедростта, неочаквани пари за Водолея САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за Деня на студентите: Стрелецът да внимава с щедростта, неочаквани пари за Водолея
ПИК TV x
Проф. Рачев С ШОК ПРОГНОЗА пред ПИК TV: Никулден идва с пролетни температури, а после... (ВИДЕО) Проф. Рачев С ШОК ПРОГНОЗА пред ПИК TV: Никулден идва с пролетни температури, а после... (ВИДЕО)
ново
Днес: 25
горещо
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК