BG EN

Антиоксидантите намаляват риска от мозъчен инсулт

ГОРЕЩО
Докторе

Антиоксидантите намаляват риска от мозъчен инсулт

37568
на 22.10.2013
Антиоксидантите намаляват риска от мозъчен инсулт
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Както е известно, антиоксидантите са вещества, които окисляват „лошия” холестерол. Той, в сравнение с „добрия”, се утаява по-лесно по стените на кръвоносните съдове. Когато антиоксидантите окислят „лошия” холестерол, той вече не полепва по стените на артериите и не затруднява кръвния ток.

препоръчано

Тези изводи са доказани както лабораторно, така и статистически. В САЩ е направено широкообхватно проучване върху жени, които години наред консумират в големи количества спанак, моркови и други зеленчуци и плодове, богати на антиоксиданти – главно витамин С и бетакаротин. При тези жени, в сравнение с останалите, рискът от мозъчен инсулт бил с 54 процента по-малък.

 

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за последната неделя на април: Лъвът да си спести ядовете и да не бърза, Скорпионът го може, Стрелецът да не спори излишно САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за последната неделя на април: Лъвът да си спести ядовете и да не бърза, Скорпионът го може, Стрелецът да не спори излишно
ПИК TV x
Проф. Георги Рачев пред ПИК: Изпращаме април със студено време, градусите падат до нулата (ВИДЕО) Проф. Георги Рачев пред ПИК: Изпращаме април със студено време, градусите падат до нулата (ВИДЕО)
ново
Днес: 4
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК