ГОРЕЩО
Николай Нанков с ДИАГНОЗА ОТКРОВЕНИЕ: Единственият останал държавник в България е Бойко Борисов
ТОП АНАЛИЗАТОР: Полезни идиоти подкрепят плановете на Радев да гушне цялата власт, да срине демокрацията и да ги обеси
Калин Стоянов от ДПС-Ново начало: Делян Пеевски застана до мене в най-трудните моменти
Патриарх Даниил: Велико благоговение ни обхваща под куполите на храма "Св. Александър Невски", отбелязвайки 100 години от освещаването му
Асим Адемов с РАЗБИВАЩ КОМЕНТАР: Парламентът е жалък - депутатите говорят като в селска кръчма след няколко изпити питиета
ПИК с нов канал в Телеграм
Последвайте ни в Google News Showcase
Както е известно, антиоксидантите са вещества, които окисляват „лошия” холестерол. Той, в сравнение с „добрия”, се утаява по-лесно по стените на кръвоносните съдове. Когато антиоксидантите окислят „лошия” холестерол, той вече не полепва по стените на артериите и не затруднява кръвния ток.
препоръчано
Тези изводи са доказани както лабораторно, така и статистически. В САЩ е направено широкообхватно проучване върху жени, които години наред консумират в големи количества спанак, моркови и други зеленчуци и плодове, богати на антиоксиданти – главно витамин С и бетакаротин. При тези жени, в сравнение с останалите, рискът от мозъчен инсулт бил с 54 процента по-малък.
Доц. Мангъров: Политическата криза е по-страшна от новия вирус „Флирт“
34776
на 01.08.2024
Съветите на проф. Чирков за кръвно бетон в жегите
49261
на 28.06.2022
Учени от Харвард: Къпането с гореща вода пази от инсулт и инфаркт!
27440
на 19.04.2022
Ето с кои изследвания да открием рака
39261
на 03.12.2021