ПИК с нов канал в Телеграм
Последвайте ни в Google News Showcase
От Eлза Стоянова, Видин
Необходими
продукти:
1 студен хляб
около 200-300 г салам, бекон или пушено месо
200-300 г кашкавал
топено сирене (по желание)
4-5 скилидки чесън
100 мл олио
подправки по желание
Начин на приготвяне:
Хлябът се нарязва на филии по дължина и ширина, като основата остава цяла. Поставя се хлябът във фолио (до половината) и в тавичка. Между получените кубчета се слага нарязаният салам и кашкавал, като се редуват. Скълцаният чесън се разбърква с олиото и подправките и се ръси навсякъде върху хляба. Пече се на 180 градуса около 20-30 мин, или до зачервяване.
Това е една чудесна рецепта за оползотворяване на останали по малко колбас, сирене, кашкавал и т.н. Бърза, икономична, но и много вкусна.