ПИК с нов канал в Телеграм
Последвайте ни в Google News Showcase
Тошка Пешева, Пловдив
Необходими продукти:
250 г млени бадеми
250 г пудра захар
6 яйца
1/2 ч.л. канела
2 ванилии на прах
1 лимон
щипка сол
Начин на приготвяне:
Разбиваме захарта и жълтъците на пяна с помощта на миксер. Прибавяме смлените бадеми и продължаваме бъркането с лъжица. Настъргваме кората на лимона и я прибавяме заедно със солта, канелата и ванилията, разбъркваме леко отново.
Отделно разбиваме белтъците с миксер на сняг, като капваме 2-3 капки лимонов сок. Обединяваме двете смеси и разбъркваме леко. Получената смес изсипваме в кексова или тортена форма, съответно намазана с масло и брашно или с хартия за печене.
Печем в леко загрята фурна до 175 градуса около 50 минути. Ако отгоре се запече бързо, може да покриете с фолио, за да не прегори.
Сервирайте студен, нарязан на желаните форми. По желание може да добавите по топка сладолед към всяка порция.