ПИК с нов канал в Телеграм
Последвайте ни в Google News Showcase
"Хората с висок холестерол да внимават с агнешкото, макар то да се смята за най-безобидно сред останалите меса". Това предупреди диетоложката Донка Байкова от ефира на Би Ти Ви.
Тя посочи, че агнешкото е най-ниско калорийно, като в него имало 140-200 калории на 100 грама. За сравнение, в свинското калориите стигат до 400.
Тези, чиито показатели на холестерола са високи, да консумират това месо охладено и филирано, препоръча диетоложката. Тя подчерта, че агнешкото е богато на т.нар. наситени мастни киселини.
"Слава Богу, тази година инцидентите, свързани с трапезата по Великден, бяха по-малко", посочи Байкова. Тя обаче допълни, че все пак от богатите трапези могат да се обострят гастрити, язви, и най-лошото - панкреаси, както и жлъчно-чернодробните заболявания.


