ПИК с нов канал в Телеграм
Последвайте ни в Google News Showcase
Продукти:
1 пакет фини кори, 350 г киселец, 200 г зелен лук, 250 г натрошено сирене, 4 яйца, 1 ч.ч. прясно мляко, една четвърт чаена лъжичка сода за хляб, 100 г разтопено масло, сол и черен пипер на вкус.
Приготовление:
Почистете киселеца и зеления лук. Накълцайте ги и ги намачкайте с малко сол. Овкусете ги с черния пипер, натрошеното сирене, разбитите яйца, прясното мляко със содата и маслото. Ако плънката се окаже много гъста, разредете я с малко мляко. Ако пък е рядка – добавете брашно или галета.
После взимайте по 2 кори и ги сгъвайто по дължината на две. В средата слагайте от плънката, пак по дължината им. Завивайте ги на роло. В центъра на тавата завийте първото роло като охлювче и около него подреждайте останалите кори. Отгоре равномерно залейте с разтопеното масло.
Печете в умерена фурна.