BG EN

Бирата „Гинес” маха рибните вътрешности от процеса на производство

СВЕТЪТ ДНЕС

Бирата „Гинес” маха рибните вътрешности от процеса на производство

5404
на 03.11.2015
Бирата „Гинес” маха рибните вътрешности от процеса на производство
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Веганите и строги вегетарианци скоро ще могат да изпият една голяма халба тъмна бира „Гинес”, след като марката съобщи, че премахва употребата на рибен желатин в технологията на производство. Британският гигант Diageo обяви, че емблематичната напитка в Дъблин ще спре да използва рибни вътрешности в процеса на варене.

препоръчано

Бирата „Гинес” беше дълбоко критикувана за това, че използва рибен желатин във филтрирането на бирата. „Започнахме проект за нова технология”, заяви говорителка на марката пред АФП. По думите й инициативата за промяната е сложен проект и ще изисква месеци работа, предстои и тест, преди бирата да постъпи в продажба.

Марката се надява новата технология да бъде завършена до края на 2016 г. , а кехлибарената течност, подходяща и за вегани, да бъде по рафтовете на магазините скоро след това. Рибният желатин е широко използван в пивоварната промишленост като средство за филтриране. 

Сподели:
Бомба x
Спортът променя тялото и ума Спортът променя тялото и ума
ПИК TV x
Радослав Ревански ексклузивно пред ПИК: Хиляди хора от всички етноси има на площада в Белица! Провалените политици от ППДБ нескопосано ни обвиняват, че вадим етническата карта (ВИДЕО) Радослав Ревански ексклузивно пред ПИК: Хиляди хора от всички етноси има на площада в Белица! Провалените политици от ППДБ нескопосано ни обвиняват, че вадим етническата карта (ВИДЕО)
ново
Днес: 95
горещо
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК