От Милена Петрова, Бургас
Необходими продукти:
6 яйца
1 ч.ч. захар + 7 с.л.
1 л прясно мляко
4 с.л. брашно
3 с.л. желатин
1 ванилия
какао
1 1/2 пак. чаени бисквити
плодове от компот или сладко
сладкарска сметана за украса
захарни пръчици за украса
Начин на приготвяне:
Сварява се млякото. Прибавят се 1 ч.ч. захар и ванилия. Жълтъците се разбиват с брашното и се смесват с изстиналото мляко. Вари се до сгъстяване. Желатинът се разтваря в 1 ч.ч. студена вода и се прибавя към крема. Белтъците се разбиват на пяна със 7 лъжици захар. Като изстине кремът, се смесва с белтъците. Отново се слага на котлона и се вари, докато заври. Готовият крем се разделя на 2 части, като едната се оцветява с какао. Нареждат се ред бисквити, ред крем и т.н. до изчерпване на продуктите. Тортата се слага в хладилник, за да престои едно денонощие.
П.П. Аз нареждам тортата във форма за кекс "Цвете". След като престои в хладилника, поставям формата в гореща вода и след няколко минути обръщам тортата в подходяща чиния или съд. Украсявам със сметана, шарени пръчици, плодове (по желание).
Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър