ПИК с нов канал в Телеграм
Последвайте ни в Google News Showcase
От Петя Цанкова, Варна
Необходими продукти:
1 п. бисквити „Закуска” (330 г)
1 п. краве масло (125 г)
1 кутия локум
1 ч.ч. нарязани орехи
1 п. канела
1/2 ч.ч. вода
2-3 с.л. захар
За глазурата:
80 г шоколад (аз ползвам фин млечен)
1 ч.л. олио
За украса:
50 г филирани бадеми
50 г кокосови стърготини
Начин на приготвяне:
В тенджерка се слагат локумът (нарязан на ситно), кравето масло, захарта и водата и се слага на огъня до стопяването на локума (може и да останат малко парченца неразтопени).
Маха се от огъня и се прибавят ситно натрошените бисквити (аз ги завъртях в блендера) и нарязаните орехи (част от тях пуснах в блендера). Слага се и канелата и сместа хубаво се обърква. Придава є се форма на руло и се слага върху хартия (фолио) с посипана пудра захар. Завива се стегнато на руло.
Аз импровизирах и придадох триъгълна форма на рулото, така се получи „покривът”. След което го залях с разтопения в микровълновата фурна шоколад с олиото и го украсих с филирани бадеми и кокосови стърготини. Слага се в хладилника да престои поне 2-3 ч.
Да ви е сладко!