ПИК с нов канал в Телеграм
Последвайте ни в Google News Showcase
Велина Нинова, Трявна
Необходими продукти:
500 г зрял боб
1-2 зелени чушки
2 глави стар лук
4-5 скилидки чесън
1-2 моркова
2 печени червени чушки
3-4 кисели краставички
2 стръка пресен чесън
шепа маслини
колбас по желание
пикантина
джоджен
магданоз
готово тесто
Начин на приготвяне:
Бобената яхния се приготвя по традиционния начин. След това в 2-3 с.л. олио задушаваме нарязаните на дребно колбас, червени чушки, киселите краставички и маслините. Сместа се прибавя към готовата яхния. Сипва се една порция в гювече. Отгоре се поръсват пресните подправки и по желание се добавя една люта чушка. От готовото тесто се приготвя капаче. Пече се в предварително загрята фурна (за предпочитане само на горно горене).
След готовност капачето се намазва с масло и се поръсва с шарена сол.
Добър апетит!