ПИК с нов канал в Телеграм
Последвайте ни в Google News Showcase
Необходими продукти:
1 глава лук
1 с.л. червен пипер
3 червени печени чушки
1 морков
3 с.л. брашно
500 г боб
4 домата от буркан или
пресни рендосани
олио
джоджен
1-2 скилидки чесън
сол
Начин на приготвяне:
Добре измитият боб се залива със студена вода така, че да го покрие, и се оставя да заври.
След като поври 10 минути, водата се излива и бобът отново се измива много добре.
Залива се със студена вода и се оставя да ври. Когато заври, се добавят нарязаните на ситно лук, морков, чушки и 1-2 скилидки чесън. Бобът се оставя да ври на бавен огън.
Когато е почти уврял, се посолява и се прибавят ситно нарязаните пресни или сухи подправки.
Приготвя се запръжка. Олиото се загрява и в него се запържва до златисто брашното при постоянно бъркане. След това тиганът се сваля от котлона, добавя се една супена лъжица червен пипер и при непрекъснато бъркане - доматите. Така направената запръжка се изсипва в сварения боб и се разбърква добре. Поставя се на котлона, докато заври отново и се поизпари водата.