BG EN

Борш с месо

Рецептите на деня

Борш с месо

11387
на 06.11.2012
Борш с месо
Необходими продукти: 1 средно голяма зелка 500 г свинско месо от бут 1 средно голям картоф 1 морков 1 глава цвекло 1 голяма глава лук 10-12 стръка магданоз 5-6 с.л. олио сол черен пипер заквасена сметана за сервиране Начин на приготвяне: Зелето се нарязва на ивички, месото - на кубчета със страна около 1 см. В дълбока тенджера се налива вода и се добавят месото и зелето. Оставя се да ври до омекване на зелето. Добавят се картофът, нарязан на кубчета, солта и черният пипер. Вари се до готовност на месото и картофа. През това време лукът се нарязва на много дребно, морковът и цвеклото се нарязват на тънки жулиени. В тиган се загрява олиото и се запържва цвеклото за около 10 минути. Разбърква се добре, за да може олиото да го покрие отвсякъде и да „запечата” червения цвят. Добавят се морковът и лукът. Всичко се задушава още 5-7 минути. Горещата смес се изсипва при зелето и месото и се оставя да поврят заедно около 10-ина мин. Котлонът се спира и се поръсва със ситно нарязания магданоз. Супата се сервира топла с лъжица заквасена сметана във всяка чиния.
препоръчано
Сподели:
Бомба x
Спортът променя тялото и ума Спортът променя тялото и ума
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК! Грозни провокации срещу мирния протест на ДПС-Ново начало във Враца - ето какво се случва (ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК! Грозни провокации срещу мирния протест на ДПС-Ново начало във Враца - ето какво се случва (ВИДЕО)
ново
Днес: 72
горещо
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК