ПИК с нов канал в Телеграм
Последвайте ни в Google News Showcase
Според учени съхранението на яйцата на вратата на хладилника ускорява процеса на разваляне и те бързо стават негодни за консумация. Каква е причината за това?
Всеки път, когато отваряте и затваряте вратата, има рязка промяна в температурата, което води до бързо разваляне на жълтъка.
Какво да правим?
За да запазят свежестта си за по-дълго, съхранявайте яйцата на рафта на хладилника, където остават умерено охладени.
Британската служба по храните пък съветва яйцата да се съхраняват в кутия далеч от други силни миризми, тъй като яйчните черупки са пропускливи.
За да се избегнат всички възможности за разваляне, експертите също така предлагат да ги държите далеч от сурови меса.
Оптималната температура, при която да се запази свежестта и качеството на яйцата, е 20 ° C, а яйцата трябва да се извадят от хладилника 30 минути преди да бъдат сготвени, за да се гарантира, че черупките няма да се спукат поради внезапни температурни промени.
Можете да поставите кетчуп, майонеза, вода или сода на вратата - тези продукти не се влияят от промяна в температурата.


