ПИК с нов канал в Телеграм
Последвайте ни в Google News Showcase
Веселка Василева, Видин
Необходими продукти:
120 г меко масло
200 г захар
1 яйце
120 г заквасена сметана
1/2 с.л. бакпулвер
1 с.л. ванилова есенция (капсула)
400 г брашно
Начин на приготвяне:
Маслото и захарта се разбиват с миксер, докато се получи гладък крем. Добавя се яйцето и сместа се разбива отново, докато стане еднородна. Следват заквасената сметана и ванилията. Разбърква се, докато се усвоят от сместа. Брашното се пресява с бакпулвера и се добавя по малко към маслената смес. Замесва се меко тесто, което не трябва да лепне. Оформя се топка, увива се в стреч фолио и се охлажда за около 1 час. Фурната се нагрява до 180 градуса. Върху леко набрашнен плот охладеното тесто се разточва с дебелина 4-5 мм. Изрязват се бисквитите и се пекат върху хартия за печене около 10-12 минути, в зависимост от големината. Бисквитите трябва да останат със светъл цвят, без да порозовяват. Докато са топли, са още много меки!