Великденската трапеза ни излиза солено! Агнешкото удря 120 лева от производител
ПИК с нов канал в Телеграм
Последвайте ни в Google News Showcase
Великден наближава и все повече хората се замислят какво ще сложат на трапезара за празника. Ако заложим на класиката и изберем агнешко, то трябва да се бръкнем за между 100 и 150 лева и то при положение, че го купим директно от производителя. Двойно по-скъпо ще ни струва месото в магазина.
Засега цените остават непроменени от миналата година. Освен по-вкусно, агнешкото от обора ще ни излезе и по-евтино. От обора до щанда обаче плешката поскъпва двойно. Предпразнично обаче всеки развързва кесията и избира най-доброто за трапезата, съобщава Нова телевизия.
И тази пролет обаче пазарът ще е залят от замразено агнешко от Нова Зеландия и Австралия, както и от внос от Румъния. Търговците очакват тази година да се търсят по-големи агнета, за да има хем за Великден, хем за Гергьовден. Така цялото агне може да ни излезе и над 150 лева.