Вижте здравословните ползи от готвенето на пара

ШАРЕН СВЯТ

Вижте здравословните ползи от готвенето на пара

11194
на 19.01.2020
Вижте здравословните ползи от готвенето на пара
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Въпреки че готвенето на пара стана особено модерно в последно време, когато много от хората се запалиха по здравословното хранене, всъщност това е един доста древен метод. Идеята идва от Китай, където готвенето на пара е било предпочитан начин на готвене.

WINBET – 3 начални бонуса + 3 подаръка за Спорт, Казино и Live Казино! (18+)

препоръчано

При него се запазват естествения цвят на продуктите и витамините в тях. За много продукти дори това е най-добрият начин за запазване на хранителната им стойност. Диетолозите също съветват да се набляга на този метод на приготвяне на храната.

На пара може да се приготви почти всеки продукт – месо, риба, морски дарове, зеленчуци, зърнени култури. Здравословни ползи от готвенето на пара са много:

Хранителните вещества се запазват по-добре, тъй като естествените свойства на продуктите остават непокътнати. Минералните соли не се разтварят, не абсорбират вода. А ястията стават по-вкусни.

Така приготвената храна подобрява храносмилателния процес.

Дали използвате специален уред за готвене на пара, метална решетка или гевгир, вие ще се наслаждавате на храна, приготвена по различен начин. А резултатът ще ви изненада.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Големи житейски промени за Раците, Близнаците - разсеяни в офиса ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Големи житейски промени за Раците, Близнаците - разсеяни в офиса
ПИК TV x
Доц. Борислав Цеков съсипващо пред ПИК TV: Вотът на недоверие минава всякакви граници! Ето защо (ВИДЕО) Доц. Борислав Цеков съсипващо пред ПИК TV: Вотът на недоверие минава всякакви граници! Ето защо (ВИДЕО)
ново
Днес: 120
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК