ПИК с нов канал в Телеграм
Последвайте ни в Google News Showcase
Тъжно е да го признаем, но кашкавали-менте има много повече по рафтовете на магазините, отколкото са оригиналните продукти. Работата е там, че производителите масово намаляват цената на продукта като добавят за сметка на това огромно количество заместители на млякото, включително и палмово масло. В състава на последното се съдържа шокова за организма доза от растителни мазнини: дори малка част от тях надвишава дневно допустимата норма!
Последиците от това са тъжни: излишната мазнина запушва кръвоносните съдове, което води до тежък удар върху черния дроб и панкреаса. Само си представете какви непоправими щети подобен продукт може да нанесе върху тялото на детето! Затова ние решихме да ви покажем как да разберете дали кашкавалът, който купувате, е фалшив.
Как да различим истинския кашкавал от имитиращ продукт
Тест за качество на кашкавала
Вземете парче от купения кашкавал на стайна температура и внимателно го огънете под прав ъгъл . То не трябва да се троши на мястото на извивката! Трябва да се откажете от трошливия кашкавал, който се разпада лесно и се набръчква. Най-вероятно при него палмовото масло е смесено с мляко на прах, както и багрила.


