Внимание! Магазини и ресторанти ни пробутват пържоли втора употреба за празниците!

ЧАС ПИК

Внимание! Магазини и ресторанти ни пробутват пържоли втора употреба за празниците!

17269
на 11.12.2013
Внимание! Магазини и ресторанти ни пробутват пържоли втора употреба за празниците!
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Пържоли втора, че дори и трета употреба пробутват търговци и ресторантьори на своите доверчиви клиенти. За това алармират потребители за поредна година, дни преди коледно-новогодишните празници. В предстоящата фиеста се очаква българите да му поотпуснат края и да похарчат повече пари именно за месо. В интернет обаче се появяват предупреждения от вече опарили се клиенти.

WINBET – най-голямото разнообразие от игри и джакпоти! (18+)

препоръчано

Как действат в някои ресторанти? Както е добре известно, остатъците от порциите на клиентите или вече разваленото месо, се усвояват под формата на супи и различни ястия. По празниците обаче желанието за печалба на мародерите е толкова голямо, че продават безогледно дори и станали опасни за здравето продукти.

За да се замаскира донякъде далаверата, опитни майстори променят формата на месото. Така например в ресторант, едно месо може да бъде използвано... цели три пъти. Първият ден то се пече на скара, след което се сервира на клиента. Останките обаче не се изхвърлят както се полага, а внимателно се събират. След това се слагат в супа или в друго ястие. Ако и от него остане ресто, за трети пореден път същата мръвка се измъква и смила за кайма, коментира skandalno.net.

По същия начин действат и в магазините, които предлагат различни видове готови салати. Там обаче доста често се използват вече тотално развалени хранителни продукти, които като едното нищо могат да ни натровят. „Произведенията” се блъскат със силни подправки, за да не се усеща неприятната миризма и в този вид се продават на безумно скъпи цени.

Друга изпитана тактика, която се прилага от големите вериги магазини, като Била, Метро, Пикадили, Кауфланд, Лидл и други е суровото месо с изтичащ (или изтекъл) срок на годност да се обработва с марината, която да тушира естествената неприятна миризма, която се излъчва от него. По този начин, както ПИК вече информира (вижте подробности в "Още по темата"), се пробутват тонове залежало месо.

Няма гаранция, че дори да сме много внимателни, ще се предпазим от тези измами. Това, което съветват експерти, е да изисквате документ за произход на месото в първия момент, в който у вас възникне съмнение, че то е качествено. И ресторантьорите, и търговските вериги са длъжни да разполагат с такъв документ за всеки един продукт, който предлагат.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Ексклузивен хороскоп на Алена за Цветница - Близнаците да се откажат от нови занимания, Лъвовете да разчитат на интуицията си САМО В ПИК! Ексклузивен хороскоп на Алена за Цветница - Близнаците да се откажат от нови занимания, Лъвовете да разчитат на интуицията си
ПИК TV x
Виктор Димчев пред ПИК TV: Борисов е преценил, че ППДБ ще са малкото братче на ДПС, а не големият ръжен в ръката на Агата (ВИДЕО) Виктор Димчев пред ПИК TV: Борисов е преценил, че ППДБ ще са малкото братче на ДПС, а не големият ръжен в ръката на Агата (ВИДЕО)
ново
Днес: 30
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК