ПИК с нов канал в Телеграм
Последвайте ни в Google News Showcase
"Избягвайте да ядете от първите за сезона дини, защото не струват, а и на всичкото отгоре са натъпкани с отрови." Това предупредиха водещи агрономи, потресени от ниското качество на любимия на цяла България летен плод, пише dunavmost.bg.
15-20 минути - максимум половин час е нужен след разрязването на динята, за да стане на чорба. Любеницата омеква мигновено и става на нещо като глетаво пюре без пасатор.
„Парчетата, колкото и на едро да са нарязани, за нула време се спихват и заприличват на стара дунапренова гъба, с която са измити куп мръсни чинии", жалват се вече вгорчили си надеждите да хапнат от първите по магазините големи плодове със сочна вътрешност.
„Пълни са с пестициди и нитрати. Ранните дини у нас са предимно вносни, най-вече от Турция, където използването на растителна защита и на изкуствени торове не е така контролирано, както в ЕС", коментираха родни производители.


