Последвайте ни в Google News Showcase
За вредата от пържените картофи сме чували, някои от нас са убедени в това, други не искат да повярват. Появи се научна информация за вредата от пържените картофи. Невролог от САЩ твърди, че всички въглехидрати са „тихи убийци“ на мозъка. Честата консумация води до депресии, деменция, главоболие и епилепсия. Информацията за тази глобална вреда се появи първо в. Daily Mail.
Лекарят, който е направил проучването се казва д-р Дейвид Пърлмутър. Според него, за да сме здрави, ние трябва да се храним като хората от каменната ера – повече месо и мазнини.
Книгата, която е написал д-р Пърлмутър се казва „Зърнен мозък: Изненадващата истина за пшеницата, въглехидратите и захарта – тихите убийци на мозъка“. Оттам научаваме, че заболяванията на мозъка при всички случаи са свързани с онова, с което се храним. Здравето – също.
Американският лекар твърди, че трябва да се храним с повече мазнини. Те трябва да образуват поне 75 процента от храната ни. От вредните въглехидрати можем да похапваме само 5 процента, а протеините да са 20 процента. Чисто биологично еволюцията на човешките гени се е случила, за да консумираме мазна храна без въглехидрати. Противно на това, ние се храним точно с онова, с което не бива.
Д-р Пърлмутър е на мнение, че диетата с малко мазнини е виновна за голяма част от новите и опасни болести. Специалистът препоръчва безглутенова диета без зърнени храни.