ГОРЕЩО
Иван Гешев: Управляват ни 5 човека, дори по времето на БКП бяха 1000
Атентатът срещу Роберт Фицо е куршум в сърцето на свободомислието в Европа
Комисар Мария Ботева с горещи разкрития за катастрофата с Кирил Петков - ето какви провинения има в досието си шофьорът на НСО
САМО В ПИК И "РЕТРО": Вдигал ли е сватба Слави Трифонов
Бивш полицай с доживотна присъда за убийството на родителите си се предаде след драматични преговори
Последвайте ни в Google News Showcase
Химичната реакция между витамин С и консервантите, влизащи в състава на много хранителни продукти и напитки, може да предизвика опасни заболявания на костния мозък или кръвта, съобщиха специалисти наскоро. Известно е, че бензолът е способен да предизвика разрушаване на костния мозък и да влияе на състава на кръвта. Производителите на разхладителни напитки в САЩ променят рецептите на напитките, тъй като при извършената проверка в 5 от 89-те проверени напитки показателите за съдържание на бензол са превишавали препоръчваните норми. Отрицателният за здравето ефект се получава, когато витамин С или друга подобна киселина влезе в реакция с бензоатите, използващи се като консерванти в хранителните продукти.
препоръчано
свързани новини
Кардиолог: Не подценявайте жегите!
8474
на 20.07.2015
Отстраниха далака на жената от катастрофата с НСО, кракът й е смазан
22042
на 17.05.2024
Отстраниха директора на компанията за изграждане на детска болница
54426
на 16.05.2024
ПОСЛЕДНИ ДАННИ: Пет са новите случаи на COVID-19
10530
на 16.05.2024
Все по-млади хора боледуват от високо кръвно налягане
13097
на 15.05.2024