ВНИМАНИЕ! Сьомгата е пълна с антибиотици, в развъдниците я тъпчат с химия, за да е здрава
ПИК с нов канал в Телеграм
Последвайте ни в Google News Showcase
Сьомгата, която се отглежда в развъдници, е бъкана с антибиотици, предупреждават екологични организации.
Изследване на учени, цитирани в различни информационни сайтове, е установило, че в големите рибарници, където се отглежда, се използват антибиотици, за да поддържат здравословното състояние на рибите. Голяма част от рибата, която се предлага у нас и по света, е от рибарници, пише "Телеграф".
Проблемът със сьомгата, отглеждана в изкуствени условия, е, че има предпоставки за замърсяване на месото с различни биологични и химични отпадъци. Причината е, че рибата се залавя при пътуването си към сладководните водоеми, където трябва да хвърли хайвера си и фермерите използват само яйцата. Така хайверът се поставя за излюпване в басейни със сладка вода. Рибите биват хранени със суха храна, примесена с хормони и антибиотици, което спомага за бързия растеж. След около 6 месеца сьомгата се мести в специални заграждения, които изглеждат като клетки на брега на океана. Храни се със специална храна, докато достигне големина за продажба.
Проблемът е, че в клетките сьомгите са наблъскани една в друга толкова на гъсто, че морското течение заобикаля клетките и не успява да отмие отпадъчните продукти,


