ПИК с нов канал в Телеграм
Последвайте ни в Google News Showcase
Ако човек е капризен към храната, проблемът не е в подбора на продукти, нито в околните. Учени от Центъра по химия в Монреал изучавали групи близнаци на възраст 4-7 години. Оказало се, че предпочитанията им храна се диктуват от гена TAS2R38, съобщава Zee News. Този ген може да засили чувствителността към горчиво и предсказва дали човек ще обича сладко. Тези деца, които носели въпросния ген, предпочитали сладки храни и напитки. Известно е, че хранителните предпочитания зависят също така от околната среда и от опита на човек. Предишни проучвания сочат, че формирането на вкуса започва още от утробата под въздействие на различни вкусове в амниотичната течност и продължава след това в процеса на кърмене на детето. А ако малкото дете яде броколи, това е гаранция , че и като възрастен ще яде този зеленчук.


