Глава в шкембе

Читателски рецепти

Глава в шкембе

8728
на 02.10.2013
Глава в шкембе
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Необходими продукти:

препоръчано

1 агнешка глава, 1 агнешко шкембе, и всички части към него, половината тънки черва, 300 г агнешко месо, 1 глава лук, 1 глава чесън, 2 дафинови листа, 10 зърна черен пипер, сол, олио.

Начин на приготвяне:

Агнешкото шкембе и главата се измиват и почистват. Червата се обръщат и се попарват във вряща вода. Месото се нарязва на порции и се посолява. Лукът и чесънът се накълцват на едро. Главата се шпикова с чесън, посолява се и се слага в шкембето. Добавят се месото, червата и карантията, смесени с останалите чесън и лук. Отворът се зашива с игла и конец. Слага се в дълбок съд, залива се с мазнина и 1 чаша вода и се завива плътно с алуминиево фолио. Пече се час и половина на 230 градуса, след което фурната се намалява на около 190-200 градуса за около 2 часа. Главата се обръща поне 2 пъти по време на печенето. Накрая се отвива и се запича до порозовяване, като често се залива с отделилата се течност. Изважда се и се нарязва на парчета докато е гореща. Обезкостява се и по желание се изважда мозъкът.

Сервира се топла.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 22 октомври - приходите на Телците са впечатляващи, положителна промяна в личния живот на Стрелците САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 22 октомври - приходите на Телците са впечатляващи, положителна промяна в личния живот на Стрелците
ПИК TV x
Политолог пред ПИК TV: Отвращението към изборите е заложено преди четири години, когато Радев излезе с вдигнат юмрук (ВИДЕО) Политолог пред ПИК TV: Отвращението към изборите е заложено преди четири години, когато Радев излезе с вдигнат юмрук (ВИДЕО)
ново
Днес: 27
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК