ПИК с нов канал в Телеграм
Последвайте ни в Google News Showcase
Не само за приготвяне на салати и ястия, но и за традиционни лечебни методи, ние употребяваме кромид лук.
Дали обаче, когато си го купуваме, знаем как да изберем най-качествените глави? Ето нашият съвет: при избора на лук обърнете внимание първо на сухите му люспи. Те трябва да бъдат гладки, златисти и без петна по повърхността.
Това показва, че е добре "изпечен" на слънце. Главите не бива да бъдат много леки и да имат някакви неравности или ръбове по обвивката. Що се отнася до зеления лук - неговите пера също трябва да са гладки, а не набръчкани. Освен това, гледайте да са стегнати с наситен зелен цвят, без бял оттенък или слуз.
Относно характерната миризма на лука - не я избягвайте, тя е задължителен знак, че зеленчукът съдържа полезните си активни съставки.


