ГОРЕЩА ТЕМА! Наш евродепутат си направи експеримент с напитка от Германия и от България! Ето с какво ни тровят
Последвайте ни в Google News Showcase
Българският евродепутат Момчил Неков проверил етикетите на безалкохолна напитка, като си купил една и съща в Германия и България. В българския вариант се използва вредният глюкозо-фруктозен сироп*, а в немския се използва захар. Захарта се разгражда, докато глюкозния сироп вреди на организма. В немския вариант има 10,6 грама захар, в българския - 11,6 грама глюкозен сироп, обясни пред Би Ти Ви Неков.
Така той се опитал сам да допринесе за яснота по темата с изследваните храни от Западна Европа. Всяка домакиня може да потвърди, че тук не става въпрос само за храни, а и за прах за пране.
Неков коментира и представянето на Мария Габриел пред европарламента. Като цяло се представи добре, посочи колегата й. Но тя не предложи портфолио за ресора как ще взаимодейства с другите комисии, как това ще се отрази на заетостта и пр., посочи той.
На г-жа Габриел й пляскаха само веднъж, като каза, че ще защитава правата на жените, разкри Неков.
Водещият му зададе въпрос дали трябва да отпадне феноменът 15/15, благодарение на който самият Неков стана евродепутат. Има нещо трансцедентално, благодаря на Господ, че ми даде възможност да се докажа, коментира той. Стартирах кампания за географските означения, похвали се той./ПИК
*За сиропа, който се влага в българските напитки, се знае, че глюкозата в него изгаря бързо, или се складира в мускулите, черния дроб или мастните тъкани. Поради бързото си усвояване, тя стимулира панкреаса да произвежда много инсулин, което често е свързано с покачването на излишни килограми. Черният дроб има ограничени възможности за преработка на фруктоза, и когато тя дойде в голямо количество, голяма част от нея се превръща в мазнини. При експеримент с плъхове, хранени с големи количества фруктоза, всички развили анемия, висок холестерол и сърдечна хипертрофия. А черният дроб бил увреден като при прекомерна употреба на алкохол.