ПИК с нов канал в Телеграм
Последвайте ни в Google News Showcase
Ежедневие. Телевизии. Един озъбен шаран на цял екран - готвене тук, готвене - там.
Прехвърляш каналите с дистанционното: готвят, готвят, готвят - учат ни как да сготвим продукти, за които не сме и чували и виждали, а ако сме - не са по джоба ни. А ако има такива хора, които могат да си ги позволят ястия от Европата, то те си имат и съответните слуги - готвачи, които им ги приготвят.
Ние с бобеца, лещата, копривата, качамака и сланинката ползваме рецептите бабини от едно време. И не е лошо да ги поканим тия, които се мъчат да ни учат на готварство у дома си, да опитат нашите гозби, за да видят, че лукът и оризът се мият с течаща вода, преди да се сложат в тенджерата.
А иначе, в най-натовареното време, гледаме смръщената физиономия на шеф-готвача Виктор Ангелов как изплюва в коша за боклука продукти, които не само не можеш да си позволиш, но и не разбираш наименованията на ястията, които са за Европата. Това не е ли подигравка с нас, гледащите? И защо тая физиономия не я остави за у тях, за своите, а не за добронамерения зрител? По-голямата част от нас не могат да си представят дори това изобилие, което той подлага на унищожение. Явно не е за нашите пенсионерски възможности. И накрая - всяко изхвърляне на храна е грехота, казват старите хора. Това шоу не показва ли точно това?
Гергана Димитрова, Габрово