BG EN

Гулаш по унгарски

Световна кухня

Гулаш по унгарски

47006
на 16.10.2012
Гулаш по унгарски
Продукти: 400г обезкостено говеждо(телешко) от плешка 800г картофи 80г свинска мас 150г лук 15г червен пипер 150г зелени чушки 60г домати чесън кимион сол 2 л вода или телешки бульон 6 порции чипетке   Начин на приготвяне:
  • Нарежете месото на правоъгълни парчета с размери 1,5см на 2см.
  • Обелете и нарежете лука и чесъна на ситно.
  • В тигана с нагорещена мас запържете лука до златисто.
  • Оставете леко да изстине, преди да прибавите червения пипер.
  • Разбъркайте енергично.
  • Сложете месото, посолете и го запържете няколко минути.
  • След това добавете чесъна и кимиона, малко вода и задушете на среден огън, като разбърквате от време на време.
  • Ако е необходимо, долейте вода, но съвсем по-малко.
  • Нарежете картофите, чушките и доматите на кубчета по 1см.
  • Когато месото е почти готово, оставете водата да се изпари напълно и да остане мазнината.
  • Прибавете картофите, разбъркайте ги и ги оставете да се запържат за няколко минути.
  • После сипете водата (бульона), прибавете чушките и доматите.
  • Малко преди да се сварят картофите, пуснете чипетке.
  • След още 2-3 минути гулашът е готов.
препоръчано
Сподели:
Бомба x
Спортът променя тялото и ума Спортът променя тялото и ума
ПИК TV x
Радослав Ревански ексклузивно пред ПИК: Хиляди хора от всички етноси има на площада в Белица! Провалените политици от ППДБ нескопосано ни обвиняват, че вадим етническата карта (ВИДЕО/НА ЖИВО) Радослав Ревански ексклузивно пред ПИК: Хиляди хора от всички етноси има на площада в Белица! Провалените политици от ППДБ нескопосано ни обвиняват, че вадим етническата карта (ВИДЕО/НА ЖИВО)
ново
Днес: 88
горещо
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК