ПИК с нов канал в Телеграм
Последвайте ни в Google News Showcase
Маруся Димитрова, Попово
Необходими продукти:
За 6 порции
6 яйца
6 червени домата
листа от маруля или магданоз
краве масло или майонеза
сол
олио
оцет - ако се прави салата от маруля - за украса на гъбките
Начин на приготвяне:
Яйцата се сваряват и се обелват. От едната страна се отрязват по-малко, за да може като се поставят, да стоят изправени. Върху всяко яйце се поставя по един домат, вътрешността на който е извадена толкова, че като се постави върху яйцето, да покрие 1/4 от него. С шприц върху доматите се правят точици от масло или майонеза, за да заприличат на гъбки. Така готовите гъбки се подреждат в голяма чиния, в която предварително е сложена ситно нарязана маруля, наръсена с олио, сол, оцет.
Аз нямах под ръка маруля и използвах магданоз за украса на гъбките!
Едно много бързо, лесно и много оригинално предястие!