BG EN

Гювече от тесто с пресни зеленчуци и домашна кокошка

Читателски рецепти

Гювече от тесто с пресни зеленчуци и домашна кокошка

15010
на 06.02.2013
Гювече от тесто с пресни зеленчуци и домашна кокошка
От Мария Борисова Необходими продукти: За гювечето: 500 г бяло брашно 20 г грис 320 мл хладка вода 50 мл олио 20 г сол 15 г жива мая За зеленчуците с кокошка: 1 домашна кокошка 200 г бамя 200 г зелен боб 200 г грах 1 тиквичка 1 патладжан 3-4 моркова 1 кг картофи червен пипер 1 консерва домати сол 50-60 г олио 1 ч.ч. вода Начин на приготвяне: Замесваме меко тесто от посочените продукти, като маята е разтворена предварително в хладката вода заедно с 2-3 с.л. брашно. Вземаме подходящи купички или гювечета и ги омазняваме много добре с олио или краве масло. Обръщаме гювечетата с дъното нагоре и облепваме тестото по тях. По същия начин процедираме с капака. Украсяваме по наш избор и печем в предварително загрята на 200 градуса фурна около 20 минути. Предварително може да намажем с жълтък. Използваме кален гювеч, в който слагаме всички зеленчуци, както и сварената предварително кокошка. Разбиваме с пасатора една консерва домати и изливаме в гювеча. Овкусяваме със сол и червен пипер, слагаме и около 50-60 грама олио. Наливаме 1 ч.ч. вода. Поставяме гювеча във фурна на 250 градуса, докато заври, след което намаляваме фурната на 180 градуса. Печем около 3 часа, като проверяваме дали са омекнали картофките, тъй като те стават готови последно.
препоръчано
Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 22 ноември - успехът ще е с Телците, Везните стабилизират финансовото си състояние САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 22 ноември - успехът ще е с Телците, Везните стабилизират финансовото си състояние
ПИК TV x
Асен Василев свърши за 11 секунди (ВИДЕО) Асен Василев свърши за 11 секунди (ВИДЕО)
ново
Днес: 5
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК