ПИК с нов канал в Телеграм
Последвайте ни в Google News Showcase
Моника Петрова, с. Девене
Необходими продукти:
За 4 порции:
12 с.л. лютеница
(домашна)
200 г телешки салам
16 кисели краставички
170 г сушеница
4 големи картофа
2 пушени
кренвирша
120 г топено сирене
маргарин за намазване
150 г кашкавал
черен пипер
сол
чубрица на вкус
Начин на приготвяне:
Гювечетата намазваме с маргарин. Разделяме лютеницата по 3 с.л. в гювече. Телешкият салам се нарязва на кубчета и се разделя поравно. Режем киселите краставички на жулиени и поставяме и тях. Слагаме и нарязаната сушеница. Режем картофите и ги добавяме. Поставяме и по половин кренвирш, нарязан на кръгчета, разпределяме и топеното сирене. Поставяме гювечетата в загрята на 180 градуса фурна и 5 мин преди да ги извадим, слагаме кашкавала.