ПИК с нов канал в Телеграм
Последвайте ни в Google News Showcase
Маргарита Димитрова, Червен бряг
Необходими продукти:
около 1 кг изчистена тиква
1 ч.ч. ориз
3 яйца
1 ч.ч. захар
500 мл прясно мляко
2-3 ванилии
1 ч.л. канела
1/ 2 ч.ч. нарязани, изпечени и озахарени орехи
1/ 2 ч.ч. счукан крокан
50 г краве масло
Начин на приготвяне:
Нарежете тиквата на "локумчета" и я задушете или сварете почти до готовност. Сварете ориза и го промийте със студена вода през гевгир. Разбийте сместа за крем карамела - яйцата, захарта, млякото и ванилията. Вземете тава и на дъното є разтопете половината от посоченото количество масло. Върху него наредете тиквените парченца, а между тях разхвърляйте ориза. Поръсете с канелата. Залейте с млечно-яйчената смес и най-отгоре разхвърляйте останалото масло, нарязано на малки кубчета. Сложете тавата с десерта в предварително загрята фурна и печете на 180 градуса около 30- 40 минути. Извадете тиквеното произведение и го оставете да се охлади. Поръсете го с орехите и начукания крокан и го приберете в хладилника, за да изстине напълно и се стегне добре. (Моят сладкиш престоя в хладилника цяла нощ.) Нарежете го на пастички и го консумирайте студен!
Да ви е сладко!