BG EN

Десерт от тиква, ориз, крем карамел и още екстри

ГОРЕЩО
Читателски рецепти

Десерт от тиква, ориз, крем карамел и още екстри

52938
на 13.03.2013
Десерт от тиква, ориз, крем карамел и още екстри
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Маргарита Димитрова, Червен бряг

препоръчано

Необходими продукти:
около 1 кг изчистена тиква
1 ч.ч. ориз
3 яйца
1 ч.ч. захар
500 мл прясно мляко
2-3 ванилии
1 ч.л. канела
1/ 2 ч.ч. нарязани, изпечени и озахарени орехи
1/ 2 ч.ч. счукан крокан
50 г краве масло

Начин на приготвяне:
Нарежете тиквата на "локумчета" и я задушете или сварете почти до готовност. Сварете ориза и го промийте със студена вода през гевгир. Разбийте сместа за крем карамела - яйцата, захарта, млякото и ванилията. Вземете тава и на дъното є разтопете половината от посоченото количество масло. Върху него наредете тиквените парченца, а между тях разхвърляйте ориза. Поръсете с канелата. Залейте с млечно-яйчената смес и най-отгоре разхвърляйте останалото масло, нарязано на малки кубчета. Сложете тавата с десерта в предварително загрята фурна и печете на 180 градуса около 30- 40 минути. Извадете тиквеното произведение и го оставете да се охлади. Поръсете го с орехите и начукания крокан и го приберете в хладилника, за да изстине напълно и се стегне добре. (Моят сладкиш престоя в хладилника цяла нощ.) Нарежете го на пастички и го консумирайте студен!
Да ви е сладко!

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за последната неделя на април: Лъвът да си спести ядовете и да не бърза, Скорпионът го може, Стрелецът да не спори излишно САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за последната неделя на април: Лъвът да си спести ядовете и да не бърза, Скорпионът го може, Стрелецът да не спори излишно
ПИК TV x
Проф. Георги Рачев пред ПИК: Изпращаме април със студено време, градусите падат до нулата (ВИДЕО) Проф. Георги Рачев пред ПИК: Изпращаме април със студено време, градусите падат до нулата (ВИДЕО)
ново
Днес: 6
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК