ГОРЕЩО
ДПС-Ново начало на митинг в защита на стабилността в държавата
Радомир Чолаков: Не произвеждаме достатъчно храна
Радев трябва да бъде спрян
РАДЕВ АКТИВИРА ДЕЖУРНОТО СИ ПРОКСИ: Имало ли е разследване за корупция срещу Демерджиев, унищожено при назначението му в служебния кабинет?
Даниел Митов: Два влекача са в готовност да изтеглят танкера, блокиран край Ахтопол - не е опасен
ПИК с нов канал в Телеграм
Последвайте ни в Google News Showcase
Цената е един от факторите, по който трябва да правим разлика между истинското сирене и това от немлечни продукти. Това заяви пред БНТ министърът на земеделието и храните Десислава Танева.
препоръчано
Според нея "алтернативното" сирене е два - два и половина пъти по-евтино от истинското.
"Безспорно, част от продуктите на пазара са със заместители с цел поевтиняване", посочи Танева.
"Бизнесът определя сам какво да произвежда. Ние прилагаме мерки, за да запазим традиционни сортове и растения, за да запазим българския производител. Но индустриалните добиви предлагат цени, които са достъпни за потребителя", заяви още земеделският министър.
свързани новини
11 мандри в страната правят само сирене менте
39107
на 21.06.2016
Проверките показаха: Има сирене менте
24285
на 31.05.2016
БАБХ откри 7 тона сирене с немлечни мазнини
19575
на 17.05.2016


