ПИК с нов канал в Телеграм
Последвайте ни в Google News Showcase
Веселка Василева, Видин
Необходими продукти:
350 г брашно
+ допълнително
за разточване
1/2 ч.л. сода за хляб
1/2 ч.л. бакпулвер
1 1/2 ч.л. джинджифил
на прах
1 ч.л. канела
1/4 ч.л. смляно индийско орехче
1/4 ч.л. смлян бахар
1/4 ч.л. сол
120 г меко масло
100 г захар
1 яйце
80 г течен мед
Начин на приготвяне:
Фурната се нагрява до 180 градуса. В купа се смесват брашното, содата, бакпулверът, подправките и солта.
Отделно се смесват маслото и захарта. Разбиват се с миксер, докато се получи гладък крем. Добавят се яйцето и медът. Разбиват се отново, докато сместа стане еднородна.
Към нея по малко се добавя брашнената смес и се замесва меко тесто. Увива се в стреч фолио и се оставя за около половин час в хладилника.
След това върху набрашнен плот се разточва тестото с дебелина около 5 мм, изрязват се звездичките и се пекат върху хартия за печене.
След като се опекат, се изчакват 2-3 минути и тогава се прехвърлят.