Диетолог: На празниците не посягайте към белия хляб и сладкишите! В никакъв случай не гответе с маргарин
Последвайте ни в Google News Showcase
Постните храни са полезни за човешкия организъм, тъй като го пречистват от токсини и отрови. Това каза за Радио ‘‘Фокус’’ - Пирин Огнян Симеонов, диетолог. По думите му, хората трябва да се научат да пият и много вода. По време на Коледно-новогодишните празници храната е твърде разнообразна. Диетологът посъветва, ако има месо на трапезата, то да бъде по-крехко, да се избягват колбасите, да се наблегне на чисти филета.
„Не е препоръчително ястието да бъде сготвено с маргарин”, категоричен бе Симеонов. По време на празниците трябва да се намали консумацията на бял хляб, трябва да се премине на плодове и зеленчуци предимно, да се намалят тестените и захарни изделия. Хората трябва да се хранят по 3-4 пъти на ден обилно, за да не се получава затлъстяване. „Едно преяждане е вредно, когато не сме се хранили цял ден и вечерта приемем тройни дози храна”, посочи Огнян Симеонов.