ПИК с нов канал в Телеграм
Последвайте ни в Google News Showcase
Диетологът и ендокринолог Алена Баредо разказа пред руски медии за универсалните ползи от ежедневната консумация на малки количества шамфъстък.
"Тези ядки са богати на полиненаситени мастни киселини, които помагат за понижаване на холестерола, а също така съдържат витамини А и Е, които помагат на кожата ни да изглежда по-млада.
Шепа шамфъстък дневно ще укрепи имунитета и ще подобрява зрението. Ядките са богати на магнезий, който помага при стрес и стабилизира кръвното налягане. Те са добър източник на протеини, така че е препоръчително да се консумират при обща слабост на организма или след боледуване", каза Баредо.
Експертът обаче добави, че калорийното съдържание на шамфъстъка е доста високо заради мазнините, така че не трябва да преяждаме.
Хората с дисфункция на панкреаса и хипертониците трябва да внимават с тези ядки и да ги консумират в съвсем малки количества и задължително безсолни, предава БГНЕС.


