ПИК с нов канал в Телеграм
Последвайте ни в Google News Showcase
Гергана Георгиева
Необходими продукти:
30-40 попарени лозови листа
1 ч.ч. ориз
400 г кайма
5 яйца
600 г сирене
4 стръка пресен лук
копър
1 ч.л. черен пипер
2 ч.л. червен пипер
5 с.л. олио
кисело мляко за гарнитура
Начин на приготвяне:
Накълцайте на ситно лука, лозовите листа и ги сложете в мазнина да се задушат. Прибавете каймата и бъркайте, докато се запържи. При нужда долейте малко топла вода. Добавете измития ориз, овкусете с черния пипер. Долейте 100 мл вода и бъркайте, докато оризът набъбне. Разбийте яйцата и ги добавете към сместа. Добавете червения пипер, сиренето и копъра. Разбъркайте. Прехвърлете сместа в намазнена тава. Добавете около 800 мл топла вода. Пече се във фурна, докато не стегне напълно. Дано да ви хареса и добър апетит!