BG EN

Добруджанска писюр сарма на фурна

Читателски рецепти

Добруджанска писюр сарма на фурна

28548
на 29.07.2013
Добруджанска писюр сарма на фурна
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Гергана Георгиева

препоръчано

Необходими продукти:
30-40 попарени лозови листа
1 ч.ч. ориз
400 г кайма
5 яйца
600 г сирене
4 стръка пресен лук
копър
1 ч.л. черен пипер
2 ч.л. червен пипер
5 с.л. олио
кисело мляко за гарнитура
Начин на приготвяне:
Накълцайте на ситно лука, лозовите листа и ги сложете в мазнина да се задушат. Прибавете каймата и бъркайте, докато се запържи. При нужда долейте малко топла вода. Добавете измития ориз, овкусете с черния пипер. Долейте 100 мл вода и бъркайте, докато оризът набъбне. Разбийте яйцата и ги добавете към сместа. Добавете червения пипер, сиренето и копъра. Разбъркайте. Прехвърлете сместа в намазнена тава. Добавете около 800 мл топла вода. Пече се във фурна, докато не стегне напълно. Дано да ви хареса и добър апетит!

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за последния понеделник на ноември: Ракът да не бърза със смяната на работното място, Лъвът да не е алчен САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за последния понеделник на ноември: Ракът да не бърза със смяната на работното място, Лъвът да не е алчен
ПИК TV x
Проф. Георги Рачев с топ прогноза пред ПИК TV: Студ сковава страната през следващите дни - ще виждаме какво дишаме! Лошото е, че... (ВИДЕО) Проф. Георги Рачев с топ прогноза пред ПИК TV: Студ сковава страната през следващите дни - ще виждаме какво дишаме! Лошото е, че... (ВИДЕО)
ново
Днес: 31
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК