ПИК с нов канал в Телеграм
Последвайте ни в Google News Showcase
Хранете се правилно. Избягвайте пушените и пържените ястия, богатите на подправки и холестерол храни. Също – продуктите, съдържащи оцветители и нитрати. Не злоупотребявайте с алкохол и цигари. Поставяйте храните в стъклени, а не в пластмасови опаковки. Ако страдате от други заболявания на стомаха и червата, лекувайте ги своевременно. Сега се знае, че при хората, заразени с хеликобактер пилори (Helicobacter pylori), съществува 6 пъти по-висок риск от развитие на стомашен карцином. От заболяването предпазва редовното хранене, в точно определени часове и в спокойна обстановка, повишеното консумиране на мляко и млечни продукти, на пресни плодове и зеленчуци и особено на доматен сок заради неговите съставки с противораков ефект.