BG EN

Домашен пушен свински врат

Читателски рецепти

Домашен пушен свински врат

54061
на 08.04.2013
Домашен пушен свински врат
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

От Маруся Димитрова, Попово

препоръчано

Необходими продукти:
за приготвянето на пушен свински врат се използва мускулатурата от шийната част на прасето
сол
селитра
захар
червен пипер
Начин на приготвяне:
Свинският врат се нарязва на парчета с големина и форма по ваше желание. Осолява се по смесения начин, като най-напред се натрива със суха смес от 70 г сол, 2 г селитра и 2 г захар за всеки килограм месо. Оставя се в подходящ съд и след три денонощия се поставя в саламура (180 г сол на 1 л вода), в която престоява четири денонощия. След това осоленият врат се изважда от саламурата и се измива със студена вода. На всяко парче се прави кукичка за окачване в пушалнята и се поставят за пушене при температура 25-30 градуса няколко дни, докато добие кафяво-червен цвят.
Готовите парчета се изваждат и се намазват с червен пипер (сладък или лют) по ваше желание. Окачват се в хладно и проветриво помещение и имат трайност до 3 месеца.
Поднесено с чаша червено вино, ще е чудесно!

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Вижте топ хороскопа на Алена за неделя - Овните готови на всичко, за да постигнат целите си, денят за Рибите е спокоен САМО В ПИК: Вижте топ хороскопа на Алена за неделя - Овните готови на всичко, за да постигнат целите си, денят за Рибите е спокоен
ПИК TV x
Проф. Георги Рачев с топ прогноза пред ПИК TV: Студ сковава страната през следващите дни - ще виждаме какво дишаме! Лошото е, че... (ВИДЕО) Проф. Георги Рачев с топ прогноза пред ПИК TV: Студ сковава страната през следващите дни - ще виждаме какво дишаме! Лошото е, че... (ВИДЕО)
ново
Днес: 73
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК