BG EN

Домашна овнешка пастърма

Рецептите на деня

Домашна овнешка пастърма

38751
на 09.11.2012
Домашна овнешка пастърма
Необходими продукти: 10 кг месо 3-4 кг сол дървено сандъче за пастърмата Начин на приготвяне: В дървен сандък, пригоден за пастърмата, се наръсва ред сол. Отгоре подреждаме месото, нарязано и порционирано, като предварително е осолено от всички страни и гънки. Отново се поръсва и се зарива месото в сол. Така се редува ред сол, ред месо до изчерпване на количеството, като се завършва с ред сол. Месото се нарязва в зависимост от това, за какво ще се използва. За мезе - чисто месо без ципи и сухожилия За готвене - по-тлъсто с кост Покрива се с дървен капак, пригоден за сандъчето. Сандъчето се слага на по-високо и леко приведено настрани. Отдолу се слага съд, в който ще се отцежда водата от пастърмата. За около 7-10 дни пастърмата е готова за консумация. Съхранява се на тъмно и хладно място.
препоръчано
Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 23 ноември - успешен ден за Близнаците, увеличение на приходите за Скорпионите САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 23 ноември - успешен ден за Близнаците, увеличение на приходите за Скорпионите
ПИК TV x
Проф. Георги Рачев с топ прогноза пред ПИК TV: Студ сковава страната през следващите дни - ще виждаме какво дишаме! Лошото е, че... (ВИДЕО) Проф. Георги Рачев с топ прогноза пред ПИК TV: Студ сковава страната през следващите дни - ще виждаме какво дишаме! Лошото е, че... (ВИДЕО)
ново
Днес: 30
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК