BG EN

Дунавски морунаш с прясул

Читателски рецепти

Дунавски морунаш с прясул

11109
на 08.05.2013
Дунавски морунаш с прясул
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

От Свилен Гаврилов, Свищов

препоръчано

Необходими продукти:
4 броя морунаш или друга риба
2 лимона
200 г орехи
1 глава чесън
1 ч.ч. хладка вода
сол
магданоз
олио
Начин на приготвяне:
Рибата се изчиства и осолява. Пече се на скара. Докато рибата се пече, се приготвя прясулът. Нарязват се на много дребно орехите, счуква се чесънът, като се прибавят малко сол и олио. Орехите и чесънът се заливат с 1 ч.ч. хладка вода. Готовият прясул се излива върху вече изпечената риба, отгоре се нареждат двата лимона, нарязани на резенчета, и всичко това се поръсва обилно с магданоз.
Това е! Рецептата е изключително семпла, но за сметка на това - уникално вкусна! Препоръчвам с чаша бяло вино!

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Ето го ексклузивния хороскоп на Алена за 20 декември - Раците да внимават как си харчат парите, успехът се усмихва на Девите САМО В ПИК: Ето го ексклузивния хороскоп на Алена за 20 декември - Раците да внимават как си харчат парите, успехът се усмихва на Девите
ПИК TV x
Проф. Георги Рачев с прогноза пред ПИК TV: Променливо време за празниците, дъжд, сняг и захлаждане след Коледа Проф. Георги Рачев с прогноза пред ПИК TV: Променливо време за празниците, дъжд, сняг и захлаждане след Коледа
ново
Днес: 85
горещо
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК