ЕКСКЛУЗИВНО В ПИК! Деси Цонева проби във висшата кулинария! Човек на "Мастър Шеф Италия" я покани за ортак в ресторанта си (СНИМКИ + ВИДЕО)
ПИК с нов канал в Телеграм
Последвайте ни в Google News Showcase
Пред сериозно бизнес начинание е изправена Деси Цонева! Дъщерята на Димитър Цонев предприе важна крачка в професионалната си кариера, като напусна работата си в фешън канала и обмисля оферта за сътрудничество с един от най-популярните майстор-готвачи в Италия - Карло Крако, научи ПИК.
Цонева бе водеща на модно шоу, в което представяше ексклузивни марки, дизайнери и магазини. За втория сезон на предаването обаче Деси отстъпи мястото си на моделката Велина Узунова.
"Аз напуснах по собствено желание. Имам подписан договор с друга продукция, но все още не мога да коментирам детайли. Оставам в отлични отношение с доскорошните си работодатели, но просто искам да вървя напред и нагоре. Мария Бонева ме разбра и се разделихме цивилизовано", коментира пред ПИК Деси Цонева.
Цонева напусна работата си като моден репортер
Паралелно с новия си проект в България, амбициозната журналистка получи шанс да пробие със своето хоби - кулинарията, и то в Италия. Наскоро Деси отскочи до Ботуша, а по време на престоя си там се срещна с Карло Крако. 52-годишният крако е сред най-популярните кулинари в страната, собственик е на верига от ресторанти, журирал е редица риалити формати за начинаещи и професионални готвачи, а през пролетта бе съдия в "Мастър Шеф Италия".
Крако допусна българката в своята светая светих - кухнята на един от ресторантите си в Милано - "Cracco", който е оценен с 2 звезди в кулинарния гид "Мишлен". Според него, 1 звезда е маркер за ресторант, който се смята за "отличен", 2 звезди предполагат, че "си струва да се отклониш от пътя", а 3 звезди означават "изключителен ресторант", за който си заслужава да планираш специално посещение в него.
"Най-голямата чест, която ми е оказвана някога! Отидох в ресторанта и главният готвач Карло Крако ме покани да се срещнем и да ми покажа своята 2-звездна кухня. Не мога дори да обясня как се почувствах в този момент. Получих и покана евентуално да колаборираме заедно", призна Деси за огромното признание, оказал й италианският шеф.
Шеф Карло Крако и Деси - бъдеща шеф, в кухнята на ресторанта му в Милано
Въпреки, че е самоука в кухнята, дъщерята на Митко Цонев вече е на доста високо ниво, а на гурме специалитетите, които почти всеки ден споделя в профила си във "Фейсбук", ще се завиди и шеф Петров. Първия си експеримент край готварската печка Деси прави в Италия, където завърши образованието си преди години. "Писна ми да ям пица и паста. Обадих се на баба ми Цветана и по телефона тя ми издиктува рецепта за супа от тиквички. Още я правя", смее се Деси.
Синът на Деси - Янчо, е сред най-големите фенове на кулинарните й умения
От няколко дни е особено горда с последното попълнение в кухнята си - цял сет японски професионални ножове за висша кулинария, подарък от любимия й. Изборът му не е никак случаен. Дегустирал вече неизвестен брой специалитети на Деси, той също е категоричен, че тя е способна да пробие и във висшата кулинария.
"Любовта не пречи на работата. Спокойна и щастлива съм в личния си живот, но кариерата ми е еднакво важна. Никога не бих спряла да работя заради мъж или семейство", категорична е Шеф Деси Цонева.