ГОРЕЩО
Зафиров: За момента няма причина "БСП-ОЛ" да преосмисли участието си в управлението
Публикуваха новия проектобюджет за 2026 г. - eто основните му параметри
Проф. Рачев С ШОК ПРОГНОЗА пред ПИК TV: Никулден идва с пролетни температури, а после... (ВИДЕО)
ОСТАВА ОБЛАЧНО! Вали в планините, в Централна и Западна България. Над Странджа гърми (КАРТИ)
МВР да осигури свита за водача на бунта Мирчев, а за гостите на ококорения протест - Черепа и Бобокови, ВИП-зона с масички, напитки, топли завивки и газово отопление
ПИК с нов канал в Телеграм
Последвайте ни в Google News Showcase
Парниковите марули може да предизвикат рак, пише наш всекидневник. Според преподавателя в Медицинска академия в София Донка Байкова отглежданите в оранжерии зеленчуци при загниването образуват вещества, които при попадане в стомаха, създават канцерогена нитрозамин.
препоръчано
При реакция със стомашните киселини това вещество може да предизвика тумор на стомаха. Специалистката препоръчва да се внимава с опакованите зеленчуци. Марулите, спанакът, лападът и репичките трябва да бъдат твърди и да се измиват добре преди консумация.
Препоръчва се и нарязаните зеленчуци да не се оставят на стайната температура, защото загниват и стават опасни за здравето.


