ПИК с нов канал в Телеграм
Последвайте ни в Google News Showcase
Експертът по хранене и диететика професор Донка Байкова коментира пред Нова телевизия до колко са вредни за здравето ни част от храните на пазара.
„Искам да успокоя хората, че термин като „вредни храни” не съществува. Щом е на търговския щанд, значи някой го е разрешил, тоест здравните власти – допуснато е”, коментира Байкова. „Имаме национална агенция по безопасност на храните. Хората трябва да са спокойни” допълни тя.
Професорът обаче уточни, че коментираната група от храни са „по-малко полезни”. Според нея има по-здравословни храни и по-малко здравословни и самите потребители знаят, че при така наречените бързи храни, щом има намеса на външен фактор, тоест те са „технологично обработени” - вече не са „толкова натурални”.


