Последвайте ни в Google News Showcase
Британската кралица Елизабет II има свойте малки особености, с които всички трябва да се съобразяват. Пример за такава е ненавистта ѝ към стриди и забраната те да бъдат сервирани в нейно присъствие.
Това разкри Чарлз Оливър, който е един от дългогодишните служители на нейно величество. Подобна неприязън към морския деликатес изпитвал й нейният покоен съпруг принц Филип.
Всеки нов служител в кухнята на Бъкингамския дворец задължително е инструктиран за храните, които не обича кралицата и какво никога не бива да се слага на кралската трапеза. От там споделят още, че Елизабет трудно може да бъде наречена гурме, защото предпочитала едни и същи ястия, които от години поръчва на готвачите си, пише "Дарикнюз".
Главният готвач, който е работил повече от петнадесет години в кухнята на Бъкингамския дворец, заяви, че принц Филип обичал да опитва нещо ново, но тя винаги изучавала детайлно рецептата, преди да се съгласи на някой нов деликатес.
За разлика от стридите, Елизабет II имала огромна слабост към шоколада. Поради което нейно величество винаги лесно давала съгласието си сладкишите, към които се добавя какао и любимия й черен шоколад.