BG EN

Ето петте супервкусни храни, които тровят организма

Бомба

Ето петте супервкусни храни, които тровят организма

12744
на 25.08.2016
Ето петте супервкусни храни, които тровят организма
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Анкета, проведена сред специалисти, които се занимават с контрол върху производството на храни, разкрива тъмната страна на някои популярни продукти. Ето кратък списък, представен от сайта Rodale, посветен на здравословно хранене.

Риба меч

Според педиатъра д-р Филип Ландриган предупреждение номер едно за жените, които са бременни или очакват да забременеят, е да избягват живака в рибата - а рибата меч съдържа голямо количество. Здравословни и незамърсени алтернативи, богати на Омега 3, са например сьомгата и обикновената скумрия.

Бял шоколад

Шоколадът е не само приятно лакомство, но и източник на полезни фитонутриенти, които увеличават притока на кръв в мозъка, защитават кръвоносните съдове, подобряват настроението и концентрацията. Белият шоколад няма нито едно от тези свойства, обяснява д-р Дрю Рамзи от Колежа за лекари и хирурзи към Колумбийския университет.

Царевица

"Днешните царевични растения са по-скоро малки фабрики за пестициди с корени", пишат Мариам Хенайн и Дордж Ленгуърти в книгата си "Изчезването на пчелите". Те обясняват, че повечето царевични растения в САЩ са генетично изменени, така че или сами да произвеждат собствените си пестициди, или да понасят обилно третиране с химикали, които са проблем не само за пчелите, но и за хората. "Винаги се стремя да избягвам храните, съдържащи фруктозен царевичен сироп."

Сладолед

Всичко, от което имате нужда за един сладолед, е мляко, захар и може би малко ванилия, но сладоледите в повечето големи вериги съдържат невероятно дълъг списък от овкусители, сгъстители, хидрогенирани растителни масла и какво ли още не. Сладоледът в местната сладкарница е по-малко вероятно да бъде такъв хранителен "Франкенщайн", обяснява Дейв Цинченко, автор в списание Men's Health.

Хляб

Кардиологът д-р Уилям Дейвис твърди в една от книгите си, че днешният хляб няма нищо общо с това, което майките и бабите ни са консумирали, заради проведените масово през 60-те и 70-те години генетични изменения с цел увеличаване на добива. "Ако има храна, чието избягване води до екстравагантни, невероятни и неочаквани ползи, това е хлябът.  И не говоря само за белия хляб, а за всякакъв хляб - пълнозърнест, био, френски, италиански, пресен, стар и т. н."

препоръчано
Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за 10 декември: Овенът да не разчита на късмета си, на Девите не им е ден за търговия, Рибите омайват с чар САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за 10 декември: Овенът да не разчита на късмета си, на Девите не им е ден за търговия, Рибите омайват с чар
ПИК TV x
Нидал Алгафари пред ПИК TV: Само от ТОЗИ ЧОВЕК зависи дали ще има предсрочни избори. Политиката се опростачи, а младите стават жертва на манипулации (ВИДЕО) Нидал Алгафари пред ПИК TV: Само от ТОЗИ ЧОВЕК зависи дали ще има предсрочни избори. Политиката се опростачи, а младите стават жертва на манипулации (ВИДЕО)
ново
Днес: 87
горещо
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК